Scootmobielen

Op zoek naar een scootmobiel? GT Mobility biedt u een breed assortiment aan nieuwe en tweedehands scootmobielen. Wij zijn officieel dealer van de merken Afikim en Vermeiren, maar leveren ook veel andere merken, zoals Pride, Life and Mobility, Shoprider en Drive. U kunt bij ons ook uw scootmobielverzekering afsluiten.

Wilt u uw scootmobiel laten repareren? Neem dan contact met ons op! Dit kan via de knop rechtsonder in uw beeldscherm, via het contactformulier onderaan deze pagina of telefonisch, via: 0321-745912.

Uw huidige scootmobiel inruilen? ook dat is mogelijk! Als u naar de winkel komt kunnen wij kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Bent u niet meer mobiel genoeg om naar de winkel te komen? Wij kunnen desgewenst en in overleg ook naar u toe komen.

Scootmobiel

Scootmobiel occasions

GT Mobility biedt u ook volledig nagekeken scootmobieloccasions van veel verschillende merken. Kijk  gerust rond op de website of kom langs in de winkel in Dronten! Wij hebben altijd een divers assortiment voor u klaarstaan in onze showroom!

Nieuwe scootmobielen

Wij bieden u nieuwe scootmobielen van onder andere de merken Afikim en Vermeiren. Kijkt u gerust eens op de website of kom langs in de winkel in Dronten! Daar kunt u proefrijden en advies krijgen. U kunt bij ons ook terecht voor al uw accesoires.

Veel gestelde vragen met betrekking tot onze scootmobielen

Moet ik mijn scootmobiel verzekeren?

Ja. Dit is verplicht. Het is verboden om onverzekerd rond te rijden. Wij bieden u een scootmobielverzekering aan via Enra, waar wij gecertificeerd bemiddelaar zijn. U kunt kiezen voor een WA-verzekering of All-Risk. Bij uw All-Risk verzekering zit pechhulp inbegrepen.

Wat voor bereik heeft mijn scootmobiel?

Dit hangt voornamelijk af van het soort en de grootte van de accu die in de scootmobiel zit. Aangezien wij verschillende scootmobielaccu’s kunnen leveren, is het ook mogelijk om uw accu te vervangen. Hiermee kan u het bereik vergroten. Er zitten vaak twee accu’s in uw scootmobiel. Deze dienen tegelijkertijd te worden vervangen. In overleg kunnen wij uw occasion ook voorzien van nieuwe accu’s.

Moet mijn scootmobiel altijd aan de lader?

De accu’s van de scootmobiel zijn zo gemaakt dat deze er vaak beter tegen kunnen om vol te zijn, dan volledig leeg gereden te worden. Dit betekent niet dat uw scootmobiel altijd aan de lader moet blijven liggen, maar houd in de gaten dat uw accu niet volledig leegraakt. Hierdoor spaart u de accu’s. 

Waar mag ik met mijn scootmobiel rijden?

U mag op de stoep, het voetpad, het fietspad en op de rijbaan rijden. Hierbij moet u zich wel houden aan de verkeersregels. Zo mag u niet met uw telefoon of ander elektronisch voorwerp in de hand rijden en moet u zich houden aan de maximum snelheid. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

Heb ik een rijbewijs nodig om een scootmobiel te mogen besturen?

Nee. U heeft geen rijbewijs nodig om een scootmobiel te mogen besturen. Het is vaak wel verstandig om even te oefenen voordat u zelf de weg op gaat. Hierbij helpen wij u natuurlijk graag. Wij hebben ruimte op ons eigen terrein zodat u veilig kunt oefenen.

Mag ik op een scootmobiel rijden terwijl ik dit niet per se nodig heb?

Ja. Voor de wet heet een scootmobiel een ‘gehandicaptenvoertuig’. Ondanks dat u niet gehandicapt hoeft te zijn om een scootmobiel te mogen besturen. U moet tenminste 16 jaar zijn om een gehandicaptenvoertuig te mogen besturen, tenzij hiervoor een ontheffing is verleend door de gemeente of provincie.

Heeft u nog andere vragen met betrekking tot scootmobielen, verzekeringen of over een van onze andere producten? Wij helpen u graag! U kunt rechtsonder contact met ons opnemen, ons mailen via info@gtmobility.nl of ons bellen op: 0321-745912. u kunt ook onderstaand contactformulier invullen!