Brommobielen

Bij GT Mobility kunt u een nieuwe brommobiel of een tweedehands brommobiel kopen. Wij zijn officieel dealer van Microcar en Ligier brommobielen. Naast dat u een 45km auto bij ons kunt kopen, kan u uw brommobiel ook leasen! Daarbij heeft u de mogelijkheid tot private lease of financial lease. Andere merken dan Microcar en Ligier zijn tweedehands bij ons verkrijgbaar. Zo vind u bij ons ook minicars van onder andere de merken Aixam, JDM, Chatenet en Canta. Wij doen ook het onderhoud aan al deze merken. Vraag naar de mogelijkheden.

Bekijk onze voorraad

Bekijk hier onze voorraad aan nieuwe en tweedehands brommobielen

Nieuwe modellen

Bekijk hier het aanbod aan nieuwe Ligier en Microcar brommobielen

Brommobiel onderhoud

Lees hier meer over het onderhoud voor uw brommobiel

Op zoek naar een goede en betrouwbare brommobielverzekering? Op de volgende pagina kunt u direct online uw verzekeringspremie berekenen en zelfs afsluiten. 

Brommobielverzekering

Uw nieuwe brommobiel liever leasen in plaats van direct kopen? Dat kan! Wij werken namelijk samen met Leasejebrommobiel. Een 45km auto leasen kan voor een vast bedrag per maand. Bij ons kunt u kiezen voor private lease en voor financial lease voor uw brommobiel. Klik op de knop voor meer informatie.

Een brommobiel wordt vaak 45km auto genoemd. Wist u dat u in een brommobiel mag rijden wanneer uw A of B rijbewijs is verlopen? Meer handige weetjes over 45 auto’s en de regels waaraan u moet voldoen vindt u door op de knop te klikken!

Waar mag je rijden een 45km auto?

Met een 45km auto mag u op de openbare weg rijden. U mag met uw brommobiel niet op het fietspad rijden. U bent verplicht om met de 45 km auto op de reguliere rijbaan te rijden. Op de meeste 80 wegen mag u rijden met uw brommobiel. Een uitzondering hierop is het rijden op een 80 km weg waar een C9 voor staat. Het C9 bord is het bord verboden voor fietsers, bromfietsen en tractoren. U mag met een 45 auto niet op 100 km wegen en snelwegen rijden.

Wanneer mag je in een brommobiel rijden?

Je mag in een brommobiel, zoals een Ligier, Microcar of Aixam, rijden vanaf 16 jaar. Om in een 45km auto te rijden moet u in het bezit van een AM rijbewijs zijn. In de meeste gevallen heeft u een AM rijbewijs als u ooit een autorijbewijs gehad heeft. Een AM rijbewijs is hetzelfde als een brommerrijbewijs.

Als u nog een rijbewijs moet halen dan kan dat. U leest meer over het theorie-examen en praktijkexamen voor de brommobiel op de website van het CBR. 

Kenteken en verzekering voor de brommobiel

Het is verplicht om uw brommobiel te verzekeren als u op de openbare weg gaat rijden. Dit moet minstens een WA verzekering zijn. Een WA verzekering voor uw brommobiel betekent dat u verzekert bent voor de schade die u toebrengt aan een ander. U kunt uw brommobiel ook WA Casco verzekeren. Dit wordt ook wel All Risk genoemd. Als u uw brommobiel WA Casco verzekerd hebt, betekent dat dat u ook verzekerd bent voor schade aan uw eigen voertuig als u een ongeluk krijgt. U kunt bij ons een verzekering afsluiten voor uw 45km auto. Wij zijn verbonden bemiddelaar bij Enra.

Het kenteken voor een 45km auto is een brommerplaat. Dit is een vierkant nummerplaatje. 

45 Sticker op de brommobiel

Op een minicar moet verplicht een 45 sticker geplakt zitten. Deze moet goed zichtbaar op de achterkant van het voertuig bevestigd worden.

Rijden op je 16e

Vanaf 16 jaar mag je in een 45km auto rijden. Warm en droog in een Ligier of Microcar rijden is natuurlijk veel fijner dan in de kou op een brommer of scooter. In de nieuwst 45 auto’s zit zelfs Apple Carplay en Airco. Ook rij je superveilig, omdat je niet zomaar valt en opvalt op de weg.

45km occasions

Wij bieden naast nieuwe Ligiers en Microcars ook een ruim assortiment aan tweedehands 45km auto’s. Wij bieden tweedehands ook andere merken aan, zoals tweedehands Aixam, JDM, Grecav en Mega minicars. Alle occasions worden bij ons grondig nagekeken voordat wij ze weer verkopen. Houdt vooral onze voorraad in de gaten, hier publiceren wij vaak onze de auto’s die net zijn binnengekomen. Voor een nog completer overzicht van onze minicar voorraad kunt u het beste even bij ons langskomen in de showroom. Wij verwelkomen u graag.

Proefrit maken

Wilt u graag een proefrit maken in een brommobiel? Dat kan! Wij hebben groene platen voor de minicar. Zo kunt u gerust bij ons terecht om een proefritje te maken. Als u dat graag wil, zitten wij er naast om u te begeleiden. Wij hebben veel klanten die weinig rijervaring hebben, waarmee we rustig een rondje proberen. Mocht het nodig zijn, kunnen wij u ook helpen met rijlessen voor de 45km auto.