Ligier Myli Diesel

De Kosten van een Volle Tank voor Jouw Brommobiel

Inleiding: Besparen op Brandstofkosten voor Brommobielen

Brommobielen zijn niet alleen handige vervoersmiddelen, maar ook kostenbesparend. Een vraag die wij vaak krijgen is ‘hoeveel kost een volle tank diesel?’ en de vraag die daarop volgt is vaak ‘hoe ver kan ik rijden voor ik weer moet tanken?’. In dit artikel duiken we dieper in op de vraag: Hoeveel kost een volle tank brandstof voor een brommobiel?

 

Brandstofprijzen en Vergelijkingen

Brandstofprijzen in Nederland

Om te begrijpen hoeveel het kost om een brommobiel te tanken, moeten we eerst naar de actuele brandstofprijzen in Nederland kijken. Deze prijs verschilt natuurlijk per tankstation, maar op het moment van schrijven ligt de adviesprijs voor diesel ongeveer op €1,97 per liter.

Hoeveel liter diesel gaat er in een tank?

De grootte van de brandstoftank van een brommobiel verschilt natuurlijk per specifiek model. Bij veel brommobielen is de tank ongeveer 17 liter, dus daar gaan we in dit artikel verder ook vanuit.

Wat kost een volle tank diesel voor jouw brommobiel?

In de meeste gevallen wordt een tank niet volledig leeggereden. Als de tank helemaal tot de laatste druppel leeggereden zou worden, dan kom je natuurlijk ook niet meer bij het tankstation. We gaan er dus vanuit dat er meestal nog wel ongeveer 2 liter diesel in een brommobiel zit, voor er weer getankt gaat worden. Hierdoor moet je, zodra je bij het tankstation komt, ongeveer 15 liter tanken.

Dit geeft ons de eenvoudige rekensom: 15 liter diesel x € 1,97 = € 29,55

Dit betekent dus dat een volle tank diesel je iets minder dan € 30,- kost.

Hoe ver kan je rijden op één tank diesel?

Natuurlijk wil je nu ook weten hoever je komt op 1 tank diesel. Dit verschilt natuurlijk per brommobiel. Niet elke brommobiel is even zuinig als het gaat om brandstofverbruik. Wel is het zo dat de meeste brommobielen ongeveer dezelfde technieken gebruiken voor de motors, waardoor verre wege de meeste brommobielen een verbruik halen van ongeveer tussen de 1 liter diesel per 25 kilometer en 1 liter diesel per 30 kilometer. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van weersomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder. We gaan er hier vanuit dat een brommobiel 1 op 30 brandstof verbruikt.

Als je 1 liter diesel op 30 kilometer verbruikt, dan betekent dat, dat je met 15 liter diesel (want we rijden de tank natuurlijk nooit tot de laatste druppel leeg) ongeveer 450 kilometer kunnen rijden. Dus op 1 tank kan je ongeveer 450 kilometer rijden, voor je weer moet tanken. Let op: dit verschilt natuurlijk wel per situatie, dus hou vooral ook je tankmeter in de gaten.

Tips voor Brandstofefficiëntie bij Brommobielen

Veel mensen rijden het liefst zo zuinig mogelijk, om diesel te besparen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk het beste? Wij geven hier een aantal tips:

1. Onderhoud en Bandenspanning

Regelmatig onderhoud en het handhaven van de juiste bandenspanning zijn essentieel voor een optimale brandstofefficiëntie. Controleer en onderhoud jouw brommobiel daarom met regelmaat. Weet je niet precies wat de optimale bandenspanning zou moeten zijn? Kijk dan vooral in het instructieboekje van de brommobiel, of neem contact met ons op.

2. Rijgedrag Aanpassen

Een rustige rijstijl kan aanzienlijk bijdragen aan brandstofbesparing. Vermijd abrupt optrekken en remmen en probeer een constante snelheid aan te houden.

3. Gebruik Hoogwaardige Brandstof

Hoewel brommobielen vaak minder brandstof verbruiken, kan het gebruik van hoogwaardige brandstof de prestaties verbeteren en de efficiëntie vergroten. Wij merken dat tanken bij b-merk tankstations de prestaties van de brommobiel vaak verslechteren.

Conclusie

Een volle tank diesel voor jouw brommobiel kost ongeveer €30,- op het moment van schrijven. Met deze volle tank diesel kan je ongeveer 450 kilometer rijden voordat je weer moet tanken. Dit maakt een brommobiel erg zuinig en duurzaam.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef jouw reactie

Heb je een vraag of opmerking naar aanleiding van dit artikel, laat het ons dan vooral weten!

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten

Cuppen van banden

Zo Voorkom Je Het Cuppen van Autobanden

Het cuppen van autobanden is een veelvoorkomend probleem dat de prestaties van je voertuig aanzienlijk kan beïnvloeden. In dit artikel delen we effectieve strategieën en