Ligier Myli VS Opel Rocks E

Ligier Myli versus Opel Rocks E: Een Vergelijking van Twee Elektrische Brommobielen

Elektrische 45 km auto’s worden steeds populairder en er komen steeds meer modellen op de markt. In deze vergelijking bekijken we twee intrigerende elektrische brommobielen: de Ligier Myli en de Opel Rocks E. We kijken naar de specificaties, prestaties en functies van beide auto’s en vergelijken ze om te zien welke de beste keuze is.

Inleiding

Elektrische brommobielen zijn de toekomst van de brommobielndustrie. Naarmate technologieën zich verder ontwikkelen, worden elektrische 45 km auto’s steeds betaalbaarder en beter presterend. De Ligier Myli en de Opel Rocks E zijn twee elektrische brommobielen die veel belangstelling trekken. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen deze twee auto’s en welke het beste bij jou past.

Overzicht van de Ligier Myli

De Ligier Myli is de eerste elektrische brommobiel van het merk Ligier. Ligier bouw al sinds 1968 brommobielen en is daarmee een van de oudste brommobielmerken ter wereld. Door de jarenlange ervaring van Ligier zitten de brommobielen tegenwoordig écht goed in elkaar en zijn ze zeer compleet. De Ligier Myli heeft een elektromotor en is voorzien van grote accu’s. Er zijn drie accumogelijkheden, je kan kiezen voor een bereik van 63 kilometer, 123 kilometer of 192 kilometer. Met de actieradius van 192 kilometer is de Ligier Myli koploper als het gaat om actieradius in een brommobiel. De auto is ontworpen met veiligheid in gedachten en heeft een stalen frame, stuurbekrachtiging en veel extra veiligheidsfeatures. Ook is de brommobiel voorzien van veel luxe. Apple Carplay & Android Auto, achteruitrijcamera, verstelbare lederen stoelen en LED verlichting rondom sieren deze brommobiel.

Specificaties van de Ligier Myli

 • Batterij: Lithium-ion, tot 12,42 kWh
 • Bereik: tot 192 km
 • Topsnelheid: 45 km/u
 • Oplaadtijd: 2,5 tot 7,5 uur, afhankelijk van de uitvoering van de accu’s

Functies van de Ligier Myli

 • Verstelbare stoelen
 • Achteruitrijcamera
 • Airconditioning
 • Stuurbekrachtiging
 • Apple Carplay & Android Auto

Overzicht van de Opel Rocks E

De Opel Rocks E is een compacte elektrische brommobiel met een eigentijdse look. De Opel is ontworpen voor stadsvervoer en korte afstanden. Het heeft een kleine elektromotor en biedt een bereik van tot 75 kilometer. De 45km auto is ontworpen met simpliciteit en duurzaamheid in gedachten en richt zich voornamelijk op jeugd. De beide deuren van de brommobiel gaan in tegenovergestelde richting over, doordat het in feite twee identieke deuren zijn. Dit maakt het produceren van de onderdelen van de Rocks E goedkoper. Zo zijn ook de voor- en achterkant van de brommobiel nagenoeg identiek. Dit alles om kosten te besparen. Helaas zijn de besparingen niet beperkt gebleven tot het exterieur van de 45 wagen, maar is dit ook binnen in de brommobiel te zien. Zo zijn de stoelen niet verstelbaar, is er geen kofferbak, geen radio en geen elektrisch bedienbare ramen.

Specificaties van de Opel Rocks E

 • Batterij: Lithium-ion, 5,5 kWh
 • Bereik: 75 km
 • Topsnelheid: 45 km/u
 • Oplaadtijd: 4 uur tot 80%

Functies van de Opel Rocks E

 • Panorama dak
 • Optionele bijpassende Bluetooth speaker in plaats van radio

 

Vergelijking van de Ligier Myli en de Opel Rocks E

Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen deze twee 45km auto’s.

Bereik

Een van de belangrijkste verschillen tussen de Ligier Myli en de Opel Rocks E is het bereik. De Opel Rocks E heeft een bereik van ongeveer 75 kilometer, terwijl de Ligier Myli een bereik tot wel 192 kilometer heeft. Dit kan een belangrijk verschil zijn als u van plan bent om de 45km auto te gebruiken voor langere ritten.

Luxe

Waar de Ligier Myli boordevol features en luxe zit, is de Opel Rocks E erg basis. De Rocks E is duidelijk met een andere visie gebouwd, een zo goedkoop mogelijke brommobiel bouwen door simpele materialen en weinig opties te gebruiken. Gebruik je de brommobiel enkel voor korte ritjes naar de supermarkt of naar school, dan kan dit prima zijn. Mocht je de 45 wagen toch iets meer willen gebruiken dan ontbreekt het je al snel aan comfort.

Ruimte

De Opel Rocks E wordt gepresenteerd met veel handige opbergmogelijkheden, welke je niet vindt in de Ligier Myli. Zo zijn er verschillende snufjes bedacht om handige opbergvakjes in het interieur te plaatsen. De Ligier Myli heeft minder opbergvakken, maar ze zijn wel veel groter. En misschien nog wel véél belangrijker: De Ligier Myli heeft een ruime kofferbakruimte. De kofferbak is zelfs groter dan die van menig personenauto. De Opel Rocks E heeft helemaal geen kofferbakruimte.

Prijs

Een groot verschil tussen de Opel Rocks E en de Ligier Myli is toch de prijs. Waar een Opel Rocks E tussen de (op het moment van schrijven) €8.499,- en €9.299,- kost, zonder opties, kost de Ligier Myli tussen de €13.499,- en €23.495 zonder extra opties. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat de Myli véél luxer is uitgevoerd dan de Rocks E en een grotere actieradius heeft.

Conclusie

De twee brommobielen zijn met een andere insteek gebouwd. Waar de Myli het ruim wint als het gaat om luxe en comfort, wint de Opel het qua prijs. Als je een keuze tussen de twee wagens maakt, overweeg dan goed waar je de brommobiel voor gaat gebruiken. Voor hele korte ritjes kan de Opel voldoen, maar ga je iets verder rijden dan mis je het comfort en de luxe van de Ligier. Ook is de actieradius van de Myli veel groter dan die van de Rocks E.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef jouw reactie

Heb je een vraag of opmerking naar aanleiding van dit artikel, laat het ons dan vooral weten!

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten

Cuppen van banden

Zo Voorkom Je Het Cuppen van Autobanden

Het cuppen van autobanden is een veelvoorkomend probleem dat de prestaties van je voertuig aanzienlijk kan beïnvloeden. In dit artikel delen we effectieve strategieën en