zomer ruitenwisservloeistof

Waarom bestaat er zomer ruitenwisservloeistof?

Inleiding

Het belang van geschikte zomer ruitenwisservloeistof mag niet worden onderschat, vooral tijdens de warmere maanden. In de winter wordt winter ruitenwisservloeistof gebruikt en in de zomer wordt zomer ruitenwisservloeistof gebruikt. Het is belangrijk om te begrijpen hoe de samenstelling van de vloeistof verschilt tussen de zomer- en de wintervariant. We leggen je het verschil uit en vertellen we wanneer je over moet stappen van de wintervloeistof naar de zomervloeistof.

Samenstelling en Eigenschappen

Zomerse Formule

De zomer ruitenwisservloeistof verschilt aanzienlijk van de winterse varianten. Het bevat specifieke additieven die zijn ontworpen om insectenresten en vogeluitwerpselen effectief te verwijderen. Bovendien wordt het mengsel aangepast om beter bestand te zijn tegen verdamping bij hogere temperaturen, waardoor een helder zicht op de weg wordt gegarandeerd. De wintervariant is juist meer gemaakt om bevriezing te voorkomen. Als je de zomervariant in de winter gebruikt, bevriest de vloeistof snel. Dit kan schade veroorzaken aan de wissers, de sproeikoppen en het ruitensproeivloeistof reservoir.

Reinigingskracht

Een cruciaal aspect van hoogwaardige zomer ruitenwisservloeistof is de reinigingskracht. Goede zomer sproeivloeistof is samengesteld met krachtige reinigingsmiddelen die zelfs de meest hardnekkige vervuiling op uw autoruit verwijderen. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar zorgt ook voor een scherp en onbelemmerd zicht.

Is het veilig om zomer ruitenwisservloeistof te mengen met water?

Dit verschilt per ruitensproeivloeistof. In principe kan het altijd vermengd worden, maar dit komt de werking niet ten goede. Raadpleeg voor het verdunnen van de vloeistof vooral het etiket.

Conclusie

Zomer ruitenwisservloeistof werkt beter tegen insecten en dergelijke dan winter ruitenwisservloeistof. Schakel over naar de zomer vloeistof zodra er geen vorst meer is, en weer naar de wintervloeistof als vorst aanstaande is.

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef jouw reactie

Heb je een vraag of opmerking naar aanleiding van dit artikel, laat het ons dan vooral weten!

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten

Cuppen van banden

Zo Voorkom Je Het Cuppen van Autobanden

Het cuppen van autobanden is een veelvoorkomend probleem dat de prestaties van je voertuig aanzienlijk kan beïnvloeden. In dit artikel delen we effectieve strategieën en